torsdag 20 januari 2011

Spenat och fetaostpaj


Ingredienser - 6-8 port
  • 1 pkt lättstuvad spenat à 375 g
  • 200 g fetaost 10%
  • 1 dl riven lagrad ost max 17%
  • 2 ägg
  • 2 dl milda mat extra 4%
  • grovmalen svartpeppar
Pajdeg:
  • 125 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm ättiksprit
Sallad:

  • 100 g tomat
  • 100 g lök
Gör så här:
  1. Börja med att göra pajdegen och låt den vila i kylskåpet.
  2. Tina spenaten och tärna osten eller köp färdigtärnad.
  3. Vispa samman ägg och grädde. Tryck ut pajskalet i en pajform och lägg i spenaten och ostsorterna.
  4. Mal över svartpepparn och slå försiktigt över äggblandningen.
  5. Grädda i 175-200 grader i nedersta falsen i ugnen ca 35 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
  6. Till detta serveras en sallad på skivade tomater och gul lök och på detta hälles en påse grekisk dressing blandad med 3 msk olja och 3 msk vatten
Energi per portion:
  • ca 383 kcal/ 6 port
  • ca 328 kcal/ 7 port
  • ca 287 kcal/ 8 port
Källa: En lättare vecka

Inga kommentarer: