måndag 3 januari 2011

Soppa med laxbit


Ingredienser - 2 port
  • 250 g potatis
  • 6 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 1 strimlad purjolök
  • 1 dl minifraiche, ev. låglaktos
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g laxfilé
  • 1 tsk olivolja
  • 1 ask krasse
Garnering: dillvippa eller klippt krasse

Så här gör du
  1. Skala och tärna potatisen.
  2. Koka upp vatten och buljong. Koka potatis och purjolök i buljongen ca 15 min.
  3. Vänd ner minifraiche, salt och peppar.
  4. Mixa allt i en matberedare.
  5. Dela laxen i kuber, hetta upp oljan och stek laxen.
  6. Fördela laxbitarna i soppan, klipp i krasse och servera.
Energi per portion: 369 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: