fredag 21 januari 2011

Kycklingpanna med sockerärter och sparris


Ingredienser - 4 portioner
  • 400 g färsk vit sparris
  • salt
  • 1 nypa socker
  • 150 g sockerärter
  • 3 schalottenlökar
  • 400 g kycklingfiléer
  • 20 g smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 lagerblad
  • 3 kvistar timjan
  • svartpeppar
  • rivet skal av 0,5 citron
  • 2 tsk majsena
  • 1 dl matlagningsgrädde
Tillagning
  1. Skölj och skala sparrisen. Skär bort 1–2 cm av de grova ändarna. Koka upp rikligt med lätt saltat vatten, tillsätt 1 nypa socker och lägg i sparrisen. Låt den koka 15–20 min. Ställ 2 dl av sparrisvattnet åt sidan och låt sparrisen rinna av. Skär stjälkarna i 3 cm långa bitar.
  2. Skölj sockerärterna och ansa dem noggrant. Skala schalottenlöken och hacka den fint. Torka av kycklingköttet och skär kycklingen i 2–3 cm långa strimlor.
  3. Hetta upp smöret i en stor teflonstekpanna. Lägg i köttet och bryn det runtom. Ta upp köttet, lägg i schalottenlöken och fräs tills den mjuknar.
  4.  Lägg ner sockerärterna i stekpannan och rör om. Häll på vinet och sparrisvattnet under omrörning och lägg i lagerbladet. Sjud 10 min under lock.
  5. Ta av timjanbladen från kvistarna. Lägg köttet och sparrisen i pannan med sockerärterna. Tillsätt timjan och citronskal och krydda med salt och peppar. Vispa ihop majsena och grädde och häll blandningen i pannan. Rör om och sjud tills såsen tjocknar.
Näringsvärde per portion: 249 kcal Fett 9g Protein 56g Kolhydrater 9g Fibrer 4g

Källa & bild: Impoline

Inga kommentarer: