onsdag 26 januari 2011

Citronmarinerad halstrad lax på spenatbädd


Ingredienser - 2 port
  • 2 bitar skinn- och benfri lax à 125 g
  • 150 g färsk bladspenat
  • 100 g färska (skogs)champinjoner
  • 1 msk hummerfond
  • salt
Marinad:
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk pressad citron
  • 1/2–1 tsk citronpeppar
Så här gör du
  1. Blanda ihop marinaden och lägg i laxen 1/2–1 tim i en stekpanna.
  2. Ta upp den och låt svampen sen mjukna på medelvärme i det som är kvar av marinaden.
  3. Tillsätt spenaten och låt den slakna någon minut så att en del av spänsten är kvar.
  4. Smaksätt med fonden. Halstra laxen i het grillpanna någon minut på var sida.
  5. Smaka av med salt och lägg upp på svamp-spenatbädden.
  6. Servera kokt potatis till.
Energi per portion: 366 kcal

Källa & bild:: MåBra

Inga kommentarer: