måndag 29 juni 2009

Färgrik potatissallad


Ingredienser - 4 portioner
  • ca 6 hg potatis av fast sort
  • 2 krm salt
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1,5 msk rödvinsvinäger (gärna balsamvinäger)
  • 0,75 msk dijonsenap
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 8–10 cm (40 g) purjolök
  • 3 dillkvistar

Tillagning

  1. Tvätta potatisarna ordentligt och skär dem i bitar. Koka i lättsaltat vatten tills de är knappt mjuka. Häll av vattnet och låt potatisen kallna. Potatisen kallnar snabbare om du sätter ner hela kastrullen i kallt vatten.
  2. Häll yoghurten i en stor skål. Tillsätt vinäger och senap. Skölj och strimla selleri och purjolök och blanda ner tillsammans med den finhackade dillen. Spara några dillvippor till garnering.
  3. Vänd försiktigt ner potatisen i såsen så att allt blandas väl. Garnera med dill.

Serveringsförslag

Potatissalladen smakar utmärkt gott till kalla korv-, kött- och fiskrätter. Lägg gärna upp lite extra grönsaker till på tallriken.

Variation

Potatissallad kan varieras i det oändliga. Tomater, morötter och andra grönsaker ger både smak, färg och mycket näring.

Näringsvärde per portion 183 kcal, Kolhydrater 32g, Protein 5g, Fett 2g, Fibrer 3g

Källa & bild: Hembakat

1 kommentar:

vivvi sa...

Jag rekommenderar alla i sommarsverige min cheesecake den smakar nästan glass.
gottochenkelt.blogg.se