måndag 29 juni 2009

Citrusgrillad kyckling


Ingredienser - 6 portioner
  • 1 kyckling à ca 1,6 kg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk nymalen svartpeppar

Marinad:

  • 0,5 dl färskpressad citronsaft
  • 2 msk honungssenap (se nedan)
  • 2 msk färskpressad apelsin
  • 0,5 tsk kinesisk soja

Gör egen honungssenap

  • Blanda 1,5 msk dijonsenap och 0,5 msk flytande honung i en skål.

Tillagning

  1. Sätt på grillen och låt kolen bli nästan vit, eller sätt ugnens grill på medelvärme. Dela kycklingen i 8 bitar. Skala och halvera vitlöksklyftan.
  2. Gnid in kycklingbitarna med vitlöken och strö på svartpeppar.
  3. Blanda citronsaft, honungssenap, apelsinsaft och soja i en skål. Blanda väl.
  4. Pensla kycklingbitarna med marinaden och lägg den på ett galler. Grilla 15 cm från värmen i 25 min, tills bitarna inte längre är rosa. Vänd en gång pensla med marinaden.
  5. Lägg upp på serveringsfat och bjud på den nygrillade rätten meddetsamma.

Genväg

Använd 4 färdigstyckade kycklingbröst istället för bitar från en hel kyckling. Grilla brösten 15 cm från värmen tills de inte längre är rosa, ca 10–15 min. Vänd brösten en gång och pensla med resterande marinad.

Näringsvärde per portion 322 kcal, Kolhydrater 1g, Protein 29g, Fett 23g, Fibrer 0g

Källa & bild: Hembakat

Inga kommentarer: