söndag 5 juli 2009

Citronmarinerade dubbla lammkotletter



Ingredienser - 4 portioner

  • 8 dubbla lammkotletter
  • salt och vitpeppar

Marinad:

  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk soja
  • 2 citronskivor, halverade
  • 1/2 tsk ingefära, malen
  • 1 vitlöksklyfta, krossad

  • 700 g potatis, klyftad
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 400 g zucchini, skivad
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda ihop marinaden. Lägg ner köttet i en plastpåse och häll över marinaden. Marinera minst 1 tim.
  2. Sätt ugnen på 200º.
  3. Lägg potatisen i en långpanna och ringla över olja. Strö över salt. Ugnstek potatisen ca 15 min tills den är mjuk.
  4. Tillsätt zucchinin när 5 min återstår. Strö över ytterligare salt och peppar
  5. Torka av köttet. Stek eller grilla det 3 min per sida. Salta och peppra.

En portion ger 400 kcal (1,7 MJ) och 15 g fett.

Källa & bild: Svensk köttinformation

Inga kommentarer: