torsdag 18 juni 2009

Cheesecake med passionsfrukt


Ingredienser - 12 bitar
  • 200 g digestivekex
  • 100 g mjukt smör eller margarin

Fyllning:

  • 4 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 msk äkta vaniljsocker
  • 5 passionsfrukter

Garnering:

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 passionsfrukt

Tillagning

  1. Smula kexen och blanda dem med matfettet. Pressa ner massan i bottnen på en form med löstagbar kant (23 cm i diameter). Ställ in i kylskåpet ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop fyllningen: vispa ihop crème fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål.
  3. Dela passionsfrukterna och ta ut fruktköttet. Blanda ner fruktköttet i fyllningen. Häll smeten i pajformen och grädda i ca 30 min.
  4. Placera cheesecaken på ett galler och låt den svalna. Låt den sedan stå i kylen i ca 2 tim. Vispa grädden och spritsa ut den på tårtan. Garnera med fruktköttet från en passionsfrukt.

Tips

Pressa ner degen i pajformen med hjälp av baksidan på en matsked, då får pajbotten en bra och jämn tjocklek. Vispgrädden måste vara väl kyld innan den vispas. Det är även bra om skålen som grädden ska vispas i är kyld, då blir resultatet ännu bättre.

Näringsvärde per portionKalorier 316 kcal Kolhydrater 19g Protein 4g Fett 25g Fibrer 4g

Källa & bild: impoline.se

Inga kommentarer: