torsdag 18 juni 2009

Sommarsill


Ingredienser - 4 portioner
  • 2 burkar matjessill (à 200 g)
  • 1 dl gräddfil
  • ½ dl lättmajonnäs
  • ½ tsk curry
  • 1 krm salt
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 ½ dl finhackade inlagda rödbetor
  • 1 ½ dl finhackat äpple
  • 1 dl strimlad purjolök
  • ½ dl kapris

Till servering:

  • kokt färskpotatis

Tillagning

  1. Låt sillen rinna av. Lägg upp på ett fat.
  2. Blanda gräddfil, majonnäs och curry, smaka av med salt. Bre blandningen över sillen. Strö över gräslök.
  3. Servera med rödbetor, äpple, purjo och kapris i separata skålar.

Näring/portion: 371 kcal, 25 g fett, 14 g protein, 22 g kolhydrater

Källa: DN

Inga kommentarer: