söndag 7 juni 2009

Färsbiffar med citron och gräslökssås


Ingredienser - 2 portioner
  • 0,5 st lök, gul
  • 1 st morot, liten
  • 150 g nötfärs, mager (10 % fett)
  • 0,5 tsk
  • salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1,5 dl lagalätt, (Kelda 5%)
  • 2 tsk smör
  • 0,5 tsk
  • soja
  • 1 tsk honung
  • 0,25 st citron, strimlat skal + pressad saft
  • 2 msk gräslök, hackad

Tillbehör

  • 350 g potatis, kokt
  • 200 g grönsaker, kokta

Tillagning

  1. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten.
  2. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och 1/2 dlgräddmjölk till en jämn färs.
  3. Forma 4 avlånga biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3-4 minuter på varje sida.
  4. Häll i resten av gräddmjölken i pannan. Krydda medsoja, honung och citronsaft.
  5. Låt skyn koka ihop någon minut. Strö över citronskaloch gräslök. Servera biffarna med potatis och grönsaker.

Energi per portion ca 400 kcal, varav 13 g fett.

Källa & bild: mat.se

Inga kommentarer: