onsdag 3 juni 2009

Ugnstekt kyckling med oliver, tomater och vitlök


Ingredienser - 1 portion
  • 150 g kyckling
  • 100 g körsbärstomater (7–10 st)
  • 75 g oliver (ca 17 st)
  • 2 vitlöksklyftor
  • persilja
  • 1 tsk olivolja
  • 100 g jordärtskockor

Tillagning

  1. Lägg kycklingfilén tillsammans med körsbärstomaterna, oliverna, hackad vitlök och persilja samt olivolja i en ugnssäker form och grädda på 150 grader tills kycklingen är genomstekt. Det tar cirka 30 minuter.
  2. Koka jordärtskockorna tills de blir genomkokta; 20–30 minuter. Testa med en potatissticka.

Energi per portion 386 kCal, 42 E% P, 38 E% F, 21 E% K

Källa & bild: Toppälsa

Inga kommentarer: