lördag 30 maj 2015

Muffins med banan och krispig kaneltopping - 176 kcal


Ingredienser - 10 muffins

  • 2,5 dl (112g) havremjöl av fiberhavregryn (mal havregryn till ett mjöl i en matberedare)**
  • 0,5 dl (25g) havrekli
  • 1,5 dl (52g) whey complete vanilj
  • 2 msk stevia sötströ (valfritt, behövs inte om bananerna är mogna)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 2 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljarom
  • 2 stora mogna bananer (ca 285g)
  • 0,5 (60g) avokado
  • 0,75 dl lättkvarg
  • 1 ägg

Kaneltopping:
  • 2,5 msk sukrin gold (eller kokossocker/stevia sötströ)
  • 0,5 dl (15g) havregryn
  • 2 tsk (6g) ris- eller bovetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk (15g) kokosolja (rumstemperatur)
Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Ha i alla torra ingredienser till muffinsen i en skål och blanda ihop väl. Ha i de blöta ingredienserna och mixa ihop till en tjock smet med en stavmixer (eller använd matberedare). Häll smeten i muffinsformar, helst silikonformar.
3. Blanda ihop ingredienserna till kaneltoppingen med dina händer och smula sedan lika mycket topping över varje muffins. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. Känn på dem efter 20 minuter, grädda dem hellre lite kortare tid, har du dem inne för länge kommer de bli torra. Ta ut och låt svalna.

Näringsvärde per muffins:
176 kcal
15,7 g kolhydrater (3 g fiber)
8 g protein
9 g fett

Källa & bild: Tasty health

Inga kommentarer: