måndag 1 juni 2015

Couscoussallad - 330 kcal


Ingredienser

  • 2½ dl couscous + 5 dl vatten
  • 50 g sötmandel
  • 25 g rucola + lite rucola att strö ovanpå
  • ½ dl finhackad mynta
  • ½ dl finhackad basilika
  • finrivet skal från 1 citron
  • 12 svarta oliver
  • 1 liten rödlök (50 g)
Servering:
  • 2 dl turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Koka couscousen i dubbel mängd vatten, följ anvisningen på paketet. Låt couscousen svalna. Skålla sötmandeln och hacka den grovt. 
  2. Hacka rucolan fint. Blanda couscous, mandel, rucola, mynta, basilika och citronskal i en bunke. Bred ut couscousen på ett fat och strö över oliver. 
  3. Hacka rödlöken och strö den ovanpå tillsammans med den återstående rucolan.


Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: