måndag 11 maj 2015

Sparrissoppa med ugnssmörgås - 278 kcal


Ingredienser - 4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • olja att steka i
  • 600 g fryst grön sparris, halvtinad
  • 7 dl vatten
  • 1–2 tärningar kycklingbuljong
  • 1 msk majsenamjöl
  • 1 tsk salt
  • ½ citron, saft av det finrivna skalet
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • persilja, finhackad
  • 8 msk keso
  • ½ tsk örtsalt
  • ½ dl persilja, finhackad
  • 4 skivor smörgåsskinka
  • 4 skivor grovt bröd

Gör såhär:

  1. Stek löken i olja i en kastrull. Skär sparrisen i bitar och lägg 
  2. i kastrullen. Fyll på med vatten, buljongtärningar, majsenamjöl, salt, citronskal och citronsaft. Låt soppan puttra i 10 minuter.
  3. Ta från värmen och mixa soppan slät. Rör i matlagningsgrädde och låt soppan bli varm igen. Strö persilja över vid servering.
  4. Blanda keson med örtsalt och persilja. Fördela skinkskivor och keso på brödskivorna och gratinera dem i övre delen av ugnen i 200 grader i cirka 10–15 minuter, tills de fått fin färg. Servera genast.
Näringsvärde: Kcal 278, Fett 8 g, Kolhydrater 29 g, Fibrer 5 g
Källa & bild: Icakuriren

Inga kommentarer: