onsdag 6 maj 2015

Turkisk pastasallad - 205 kcal



Ingredienser - 4 portioner


  • 2 dl risoni
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Arla® Svenskt Smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 st gurka
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 12 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g Arla Apetina® vitost
  • kärnor från 12 st granatäpple

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. 
  2. Fräs hälften i smör i en kastrull. Tillsätt risoni, 1 liter vatten och 1 tsk salt. 
  3. Låt koka ca 10 min. Häll av vattnet och rör i olja. Låt kallna. 
  4. Dela gurkan på längden. Kärna ur och skär den i tjocka skivor. 
  5. Rör ner gurka, persilja, salt, peppar och resten av lök och vitlök i risonin. Smula ner osten. Rör i granatäppelkärnor vid serveringen

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

    • 205 kcal
    • Protein: 8 g
    • Kolhydrater: 6 g
    • Fett: 24 g

    • Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: