lördag 9 maj 2015

Himmelsk efterrätt - 225 kcal


Recept glass 3 portioner: 
  • 2 frusna bananer
  • 200g kvarg
  • 2 äggvitor
  • 2 tsk vanilj-casein (inte nödvändigt)
Tillagning

1- vispa äggvitorna så de blir fluffiga
2- mixa bananerna, kvargen och caseinet
3- blanda ner allt i en bunke och in i frysen
4- Rör om då och då (en gång i halvtimman räcker)
 
ca 120 kcal/ portion

Recept botten 6 stora kakor:
  • 2 msk choklad casein (funkar med kakao)
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk fiberhavregryn
  • 6 äggvitor
  • 4 tsk psylliumfröskal/ fiber husk
  • 1 tsk bakpulver
 Tillagning

1- blanda alla ingredienser i en bunke
2- häll ut önskad storlek på kakorna på ett insmörjt bakplåtspapper
3- in i ugnen på ca 175 grader i ca 15-20 min
4- gör iordning kakorna och glassen och ställ in i frysen i ca en halvtimma- en timma
 
ca 105 kcal/ 2 kakor

Förslag på topping: jordnötssmör från mmsports, mandlar, chokladsås (green valley ranch), hallon, hemmagjord crunch och kokos. 

Totalt: 225 kcal utan den föreslagna toppingen

Källa & bild: Sara Hjellström

Inga kommentarer: