tisdag 26 maj 2015

Grillspett med grönsaker & fläskfilé - 210 kcal


Ingredienser - 1 portion
  • 100 g Fläskfilé – 155 kcal
  • 50 g Zucchini (gul eller grön) – 8 kcal
  • 50 g Grön paprika -11 kcal
  • 50 g Orange paprika – 15 kcal
  • 50 g Tomat – 9 kcal
  • 30 g Champinjoner -12 kcal
  • Salt
  • Peppar
  • Grillkrydda (om man vill)

Tillagning
1. Mät upp fläskfilén och skär i mindre bitar. Krydda sedan ordentligt med salt och peppar och gärna fler valfria kryddor (kryddor är näst intill inte märkbart kalorimässigt), men se upp för socker! Gnid in kryddorna i köttet och låt sedan gärna köttet ligga tillsammans med kryddorna i rumstemperatur cirka 30 minuter innan grillning.
2. Skär upp alla grönsaker i lagom stora bitar.
3. Trä upp alla ingredienser på spettet och lägg på grillen!
4. När köttet är genomgrillat och grönsakerna har fått fin färg är spettet klart. Servera med lite strösslat flingsalt.
Källa & bild: 5:2 diet

Inga kommentarer: