torsdag 2 september 2010

Sichuanpepparbiff med blomkålsstomp



Ingredienser - 4 portioner
  • 2 tsk sichuanpeppar (eller 2 krm svartpeppar)
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 500 g strimlad ryggbiff
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk sesamfrön
  • 1 msk klippt gräslök

Blomkålsstomp:

  • 1 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk matlagningsgrädde

Tillbehör:

  • 2 röda paprikor, gärna snackpaprika

Tillagning

  1. Mortla sichuanpepparen fint. Blanda den med soja och sweet chilisås i en bunke. Tillsätt köttet och blanda väl.
  2. Blomkålsstomp: Koka upp vatten och salt. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Skala och skiva vitlöken. Småkoka blomkål och vitlök under lock 10 min.
  3. Tillbehör: Skölj, kärna ur och skiva paprikan tunt.
  4. Stek köttet i oljan i en stor stekpanna 2–3 min, rör om då och då. Strössla över sesamfrön och gräslök.
  5. Häll av vattnet från blomkålen. Tillsätt grädden och mosa till ett grovt ”stomp” med en slev eller trägaffel. Servera med biff och paprika.

Näring per portion: 288 kcal, 13 g fett, 31 g protein, 11 g kol­hydrater

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: