onsdag 29 september 2010

Sesamnudlar med räkor


Ingredienser - 4 portioner
  • 3 msk sesamfrön
  • 350 g kokta räkor med skal
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 250 g risnudlar
  • 1 msk ljus soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk risvinsvinäger
Tillagning
  1. Hetta upp en wok eller panna på medelvärme. Lägg i sesamfröna och rosta dem 30 sek. Rör om under tiden. Ta upp sesamfröna ur pannan.
  2. Skala räkorna och låt stjärten vara kvar. Hetta upp olja och smör i woken eller pannan och fräs räkorna 2 min tills de är genomvarma. Ta upp dem ur pannan med en hålslev.
  3. Torka ur woken eller pannan och fyll den till hälften med vatten. Låt vattnet koka upp och lägg i nudlarna. Koka dem ca 4 min eller enligt paketets anvisningar. Låt dem rinna av väl och lägg tillbaka dem i pannan.
  4. Blanda räkor och sesamfrön med nudlarna. Blanda soja, sesamolja och vinäger och rör ner i pannan. Blanda väl och servera genast.
 
Handla smart


Risvinsvinäger finns på den asiatiska hyllan i livsmedelsaffären eller i asiatiska livsmedelsaffärer. Istället för risvinsvinäger går det bra att använda äppelcidervinäger.

Variation

Använd 200 g pilgrimsmusslor istället för räkor och tillsätt 1 pressad vitlöksklyfta och 1 hackad chili i steg 2.


Näringsvärde/portion: 289 kcal Kolhydrater 20 g Protein 17 g Fett 19 g Fibrer 0 g

Källa & bild: Impoline

Inga kommentarer: