lördag 25 september 2010

Aubergine- och kycklinggratäng


Ingredienser - 4 port
  • 1 aubergine, 500 g
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 dl tacosås
  • salt, peppar
  • 50 g riven ost
Servera med: sallad och skalade morötter

Så här gör du
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär auberginen i tunna skivor.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Pressa vitlöken.
  5. Hetta upp oljan i en vid panna och fräs lök, vitlök och kycklingfärs tills det fått fin färg.
  6. Tillsätt tomater och tacosås och sjud några min till. Krydda.
  7. Varva aubergine och kycklingröra på ett ugnsfast fat.
  8. Strö riven ost över.
  9. Ugnsbaka mitt i ugnen i 20–30 min tills gratängen fått fin färg.
Energi per portion: 315 kcal
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: