torsdag 23 september 2010

Quornfyllda tomater


Ingredienser - 4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 påse quornfärs (300 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk mild ajvar relish (340 g)
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 500 g färska rödbetor
  • 4 bifftomater
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 ½ dl matyoghurt
Till servering:

  • matyoghurt
  • ev ris
Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala och finhacka löken. Stek quorn och lök i 1 msk olja. Tillsätt ajvar relish, häll 2 dl vatten i burken, skaka om, häll vattnet i stekpannan. Rör om, smaka av med salt och peppar.
  3. Skär av blasten på rödbetorna, skrubba och halvera.
  4. Skär av ett lock på tomaterna och ta ur kärnhuset. Fyll tomaterna med quornröran, lägg på locken och lägg dem i ugnssäker form tillsammans med rödbetorna. Ringla över resterande olja och strö flingsalt på rödbetorna.
  5. Gratinera mitt i ugnen 25–30 min. Servera med matyoghurt och ev ris.
Energi/portion: 333 kcal, 16 g fett, 17 g protein, 30 g kolhydrater

Källa & bild: DN

1 kommentar:

Maria sa...

Åh, detta verkar riktigt gott!