tisdag 28 september 2010

Fiskgratäng med paprika


Ingredienser - 4 portioner
  • 600 g fiskfilé, (torsk, sej, kolja)
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 inlagda gurkor
  • 1 stor gul lök
  • salt och vitpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 600 g potatis
  • smör eller margarin till formen
  • 2 ägg
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
Tillagning
 
  1. Skölj av fiskfiléerna i kallt vatten. Tärna fisken och blanda den med färskpressad citronsaft. Ansa paprikorna och hacka dem grovt. Hacka gurkorna fint. Skala löken och hacka den fint.
  2. Blanda paprika, lök, fisk och gurka i en skål. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
  3. Sätt ugnen på 175°C. Skala potatisen och skär den i skivor. Smörj en ugnsfast form med matfett.
  4. Varva potatisen och fisk- och grönsaksblandningen i den ugnsfasta formen. Avluta med ett lager potatis.
  5. Vispa ihop ägg och grädde och krydda med salt och peppar. Häll blandningen över gratängen. Baka gratängen 40 min i ugnen tills den är gyllenbrun.
Näringsvärde per portion: 389 kcal Kolhydrater 31g Protein 35g Fett 14g Fibrer 4g

Källa & bild: Impoline

3 kommentarer:

Camilla sa...

Hej! Jag hittade till din blogg och gillar idén så folk får upp ögonen för vad saker och ting innehåller, jag tycker det är intressant. Dock har jag en fråga, högst upp i receptet står det fyra portioner, tar du exakt 1/4 av gratängen på tallriken då och menar att det är 389kcal? Jag undrar alltså hur exakt du är :)

AD sa...

Hej!

Kul att du gillar den :)
Om du ska räkna kcal utifrån receptet så ska du dela upp maten i lika stora delar för att det ska stämma, kalorimässigt. Vill du ta mer eller mindre så är det bara att räkna om.

Lycka till med maten! :)

AD sa...

Hej!

Kul att du gillar den :)
Om du ska räkna kcal utifrån receptet så ska du dela upp maten i lika stora delar för att det ska stämma, kalorimässigt. Vill du ta mer eller mindre så är det bara att räkna om.

Lycka till med maten! :)