torsdag 16 april 2009

Ungersk gulaschsoppa


Ingredienser - 4 portioner
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk persiljeblad
  • 12 st cocktailtomater
  • 8 dl vatten
  • 400 gram grytbitar (nötkött)
  • 5 tsk olivolja (extra virgin)
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 1 st paprika
  • 1 msk spiskummin
  • 1 st lagerblad

Tillagning

  1. Skär köttet i mindre bitar. Skala och klyfta löken.
  2. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Lös upp buljongtärningen / fonden i vattnet. Grovhacka burktomaterna.
  3. Bryn löken och vitlöken i oljan, lägg i köttet, slå på buljongen och tomaterna. Salta och peppra och blanda i paprika, paprikapulver, kummin och lagerblad. Låt koka på svag värme minst 40 minuter.
  4. Lägg i cocktailtomaterna när några minuter återstår av tillagningen. Strö i lite hackad persilja och smaka av med mera kryddor om det behövs.
227 Kcal/portion

Källa & bild: Wellnetlife.se

Inga kommentarer: