onsdag 15 april 2009

Fylld aubergine


Ingredienser - 8 portioner
  • 4 auberginer
  • 30 g smör
  • 0,75 hackad lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 450g nöt- eller lammfärs
  • 2,5 dl passerade tomater
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 msk färskpressad citron
  • 30 g riven parmesan

Tillagning

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Skölj auberginerna men skala dem inte.
  3. Förväll dem hela i kokande saltat vatten i 5 minuter.
  4. Tau pp dem och dela dem på längden.
  5. Gräv ur innanmätet och lämna ett cirka 5 mm tjockt skal.
  6. Hacka innanmätet.
  7. Smält smör i en kastrull.
  8. Lägg i lök och vitlök och fräs i 3 minuter.
  9. Tillsätt färsen och auberginehacket och fortsätt fräsa under omrörning.
  10. Låt alltsammans bli lätt brynt, tillsätt därefter tomater, spiskummin, persilja, salt och peppar.
  11. Sjud på låg värme tills vätskan kokat bort.
  12. Lägg aubergineskalen i en lätt oljad ugnspanna och fyll dem med köttröran.
  13. Vispa samman ägg, vatten och citron och häll blandningen över auberginerna.
  14. Strö över riven parmesan och grädda i ugnen i 20 minuter tills ytan fått färg.

Energi per portion 294 kcal

Källa & bild: Sund.nu

Inga kommentarer: