fredag 3 april 2009

Citron- och rosmarinmuffins


Ingredienser - 8 muffins
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ¾ tsk salt
  • 1 ½ msk olja
  • ½ dl inlagda soltorkade tomater, grovhackade
  • ½ dl oliver, urkärnade och halverade
  • ½ dl rödlök, grovhackad
  • färsk rosmarin
  • ¾ dl fetaost, grovt smulad
  • 8 tunt skurna halva citronskivor (skölj citronen innan)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

Häll i en bunke:

  1. 3 dl vetemjöl
  2. 2 dl grahamsmjö
  3. l2 tsk bakpulver
  4. ¾ tsk salt
  5. Blanda noga med hjälp av visp.

I en ny bunke häller du:

  1. 1 ½ msk olja3 dl vatten
  2. Blanda ordentligt och häll sedan i mjölblandningen.
  3. Rör om kort tills allt blandats.
  4. ½ dl inlagda soltorkade tomater, grovhackade
  5. ½ dl oliver, urkärnade och halverade
  6. ½ dl rödlök, grovhackad
  7. Blanda och häll upp smeten i 8 muffinsformar, nästan till kanterna.
  8. Ta fram färsk rosmarin¾ dl fetaost, grovt smulad 8 tunt skurna halva citronskivor (skölj citronen innan)

Gör följande med varje muffins:

  1. Stick ner 2–3 blad rosmarin i en muffins.
  2. Strö fetaost över och tryck ner lite lätt.
  3. Lägg en citronskiva överst.
  4. Grädda i ca 25 minuter.
Energi per muffin 184 kcal

Källa & bild: Wellnet Life

Inga kommentarer: