torsdag 16 april 2009

Indisk soppa med cashew- och aprikoshack


Ingredienser - 4 portioner
  • 4 morötter
  • 250 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk garam masala
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 liten burk lätt kokosmjölk (165 ml)
  • 1 tsk salt + 1 krm vitpeppar

Cashew- och aprikoshack:

  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl torkade aprikoser
  • ½ dl bladpersilja

Till servering:

  • ljust eller mellanmörkt surdegsbröd

Energi/portion: 265 kcal, 12 g fett, 6 g protein, 34 g kolhydrater

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: