onsdag 15 april 2009

Heta köttfärsbiffar med rotfruktsrösti


Ingredienser - 4 portioner
  • 400 g köttfärs
  • 1 chilifrukt
  • 100 g fetaost 3%
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 bit kålrot eller rotselleri
  • Krispsallad
  • Babyspenat
  • 1, 5 limefrukter
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 klyfta vitlök

Tillagning

  1. Blanda ströbröd och vatten, låt det svälla i någon minut.
  2. Blanda sedan i ägget och köttfärsen och smaka av med salt och peppar.
  3. Hacka chilipeppar och fetaost och rör ner i köttfärsen.
  4. Gör biffarna ganska tunna och stek dem 2-3 minuter på vardera sida.
  5. Skala alla rotfrukter och riv dem ganska grovt i ett rivjärn.
  6. Gör små eller stora rösti efter behag.
  7. Stek dem i lite olja och väldigt lite smör så att de får en fin färg på vardera sida.
  8. Rengör och bryt salladen.
  9. Blanda limesaft, olivolja, soja och pressad vitlök.
  10. Häll dressingen över salladen och servera med nystekta rösti och köttfärsbiffar.

Energi per portion 372 kcal

Källa & bild: Sund.nu

Inga kommentarer: