torsdag 23 april 2009

Kyckling- och linssallad


Ingredienser - 4 portioner
  • 4 kycklingbröst
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ dl färskpressad citronsaft

Sallad:

  • 1 knippe salladslök
  • 4 tomater
  • 1 zucchini
  • 1 kruka koriander
  • 2 burkar kokta röda linser (à 410 g)

Dressing:

  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • ½ dl färskpressad limejuice
Tillagning
  1. Dela varje kycklingfilé i tre delar på längden, lägg dem i en plastpåse och banka ut dem tills de är ½ cm tunna.
  2. Blanda filéerna med olivolja, salt och peppar, stek i het panna ca 2 min på båda sidor tills de är genomstekta. Häll över citronsaft och låt marinera medan du gör salladen.
  3. Strimla salladslöken tunt, kärna ur och strimla tomater, strimla zucchini och plocka koriander. Häll av linserna genom sil och skölj i kallt vatten.
  4. Vispa ihop dressingen i en stor skål, lägg i grönsakerna och blanda. Servera med kycklingen.

Näring/portion: 344 kcal, 6 g fett, 41 g protein, 31 g kolhydrater

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: