söndag 29 mars 2009

Vitkål- och grapesallad med kanderade nötter

Bild: EW
Ingredienser - 8 portioner
  • 1 msk smör
  • 1 ½ msk strösocker
  • ½ tsk salt
  • 100 g valnötter
  • 3 blodgrapefrukt
  • 300 g vitkål (ca 1/4 huvud)
  • 1 kruka mynta
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sesamolja

Tillagning

  1. Smält smöret i en teflonpanna, tillsätt socker, salt och valnötter.
  2. Rör om ca 5 min tills all vätska är borta.
  3. Häll ut nötterna på ett bakplåtspapper. Låt stå att stelna några minuter. Grovhacka.
  4. Skala grapefrukt med kniv så att allt det vita försvinner, skär ut filéer med vass kniv mellan hinnorna vid varje filé. Pressa ur resten av saften.
  5. Strimla vitkålen tunt, blanda med grapefruktfiléer och saft i en bunke.
  6. Riv myntabladen och blanda i salladen. Smaka av med socker, salt och sesamolja och blanda om.


Energi/portion: 142 kcal, 10 g fett, 3 g protein, 12 g kolhydrater

Källa: DN

Inga kommentarer: