måndag 23 mars 2009

Stekta majskakor med salsa



Ingredienser - 2 portioner
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg, delat i vita och gula
  • ½ dl lättmjölk
  • 200 g majskorn, avrunna
  • 2 tsk flytande margarin

Salsa:

  • 250 g körsbärstomater
  • ½ gurka
  • 1 liten röd chili
  • Pressad saft av 1 citron
  • En knippa persilja
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

  1. Vispa ihop mjölet, äggulan och mjölken. Tillsätt majskornen.
  2. Vispa äggvitan styv och vän ner den försiktigt i majsmeten.
  3. Värm en stor stekpanna med margarinet. Klicka ut 5-6 matskedar av smeten åt gången.
  4. Stek i 3-4 minuter, vänd kakorna med en stekspade och stek även andra sidan gyllenbrun.
  5. Flytta över de stekta majskakorna till ett fat och håll dem varma under tiden du steker resten.
  6. Det blir sammanlagt ungefär 10 kakor.
  7. Skär körsbärstomaterna i klyftor, tärna gurkan.
  8. Kärna ur och finhacka chilifrukten, hacka persiljan.
  9. Blanda alla ingredienser till salsan.

Servera majskakorna med salsan.

Energi per portion 260 kalorier

Källa: Matklubben

Inga kommentarer: