fredag 13 mars 2009

Kyckling med cashewnötter


Ingredienser - 4 portioner
  • 4 kycklingfiléer à ca 125g
  • 1 knippa salladslök
  • 1 bit färsk ingefära, 2,5 cm
  • 2 gröna paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 100g cashewnötte
  • r2 msk torr sherry
  • 2 msk soja
  • 1 tsk maizena
  • salt
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Skär kycklingen i munsstora bitar. Ansa och hacka salladslöken. Skala ingefäran och skär den i tändsticksstora bitar. Kärna ur paprikan. Skär paprikan i bitar.
  2. Hetta upp oljan i en wok tills den nästan ryker. Lägg i salladslöken och ingefäran.Woka på hög värme 1 min. Tillsätt cashewnötterna och kycklingen.
  3. Woka 3 min tills kycklingen är genomstekt. Lägg i paprikan och woka ytterligare 3 min.
  4. Blanda sherry, soja och maizena i en liten skål. Rör ut maizenan ordentligt.
  5. Häll sojablandningen i woken och woka 1 min tills såsen tjocknar.
  6. Krydda efter smak och servera.

Kockens knep

Knepet för att lyckas med en wok är att ha alla ingredienser färdigskurna innan man börjar woka. Hetta upp oljan tills den nästan ryker innan du lägger maten i woken. Rör om hela tiden med en träsked eller trägaffel.

Näringsvärde/portion 372 kcal, Kolhydrater 12g, Protein 34g, Fett 20g, Fibrer 3g

2 kommentarer:

Hans-Erik Hamid Alshamaa Lydecker sa...

Detta ka inte stämma då 100g Cashwenötter innehåller ca 590 kcal?

http://www.kalorierna.se/c/cashewn%C3%B6tter.1557/

AD sa...

Kan det inte? Det är ju för 4 portioner...