tisdag 3 mars 2009

Dietistens carbonara

Bild: Hembakat

Ingredienser - 6 portioner

  • 500 g pasta
  • 200 g rökt skinka
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,25 tsk riven muskotnöt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 dl mjölk
  • 0,5 dl riven parmesanost

Tillagning

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt pastan. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Strimla skinkan. Ansa och hacka paprikan. Skala löken och hacka den fint. Ansa och skiva champinjonerna.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Tillsätt skinka, paprika, lök och champinjoner, bryn 3–4 min.
  3. Blanda ner mjöl, muskot och peppar och fräs ytterligare ca 1 min. Sänk värmen och vispa ner mjölken lite i taget. Låt sjuda upp under omrörning.
  4. Låt pastan rinna av och blanda ner såsen med pastan. Lägg upp på tallrikar och strö över riven parmesanost. Servera genast.

Näringsvärde per portion Kcal 361, Kolhydrater 58g, Protein 21g, Fett 7g, Fibrer 2g.

Källa: Hembakat


Inga kommentarer: