söndag 1 mars 2009

Köttfärspaj med fettfri deg

Bild: Privat

Ingredienser - 5 portioner

Pajdeg

  • 100 gram kesella 1%
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 st ägg
  • 1 msk krossat linfrö

Fyllning

  • 300 gram nötfärs 10 %
  • 1 st gul lök
  • 1 st purjolök
  • 8 st små champinjoner
  • 2 st morötter
  • 1 st röd paprika
  • 2 st ägg

Äggstanning

  • 1 st ägg
  • 1 dl lättmjölk
  • 100 gram riven ost (10%)

Garnering

  • 1 st röd paprika
  • 1 st tomat
Tillagning
  1. Blanda mjöl, kesella till en massa. Tillsätt linfrön och ägget. Låt vila i kylen 30-60 min.
  2. Pensla formen med lite olja och tryck ut degen . In i ugnen ca 10 minå 175 grader.
  3. Fräs köttfärs, hacka alla grönsaker och stek tillsammans med köttfärs.
  4. Vispa ihop 2 ägg och blanda ner i köttfärsfyllningen, lägg sedan allt i pajformen.
  5. Skiva tomaten och strimla paprikan, garnera pajen.
  6. Blanda mjölk, 1 ägg och riven ost i en skål, häll över pajen.
  7. Grädda i 20-30min, tills den är gyllenbrun och ser klar ut, på 200 grader.
Servera med sallad.
Näringsvärde per portion 326 kcal, 26 g protein, 27 g kolhydrater, 12,5 g fett
Källa: Eget recept


Inga kommentarer: