fredag 3 april 2015

Snabb fiskgratäng med kantareller - 377 kcal



Ingredienser - 4 portioner


  • 1 kg fast potatis
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • olja att steka i
  • 300 gram kantareller, i bitar
  • 400 gram fryst, tinad bladspenat
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 500 gram fryst, tinad vit fiskfilé
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 fiskbuljongtärning

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. 
  2. Tvätta och koka potatisen. 
  3. Fräs lök och vitlök i olja tillsammans med svampen. Tillsätt sedan bladspenaten och rör samman. Krydda med salt och 
  4. peppar efter smak. 
  5. Blanda under tiden creme fraiche och mjölk med buljongtärningen i en kastrull och koka ihop.
  6. Lägg svampröran i en ugnsfast form med fiskfiléerna ovanpå. Häll över buljongsåsen och gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills fisken är genomlagad. Servera med kokt potatis.
Näringsvärde: Kcal 377, Fett 36 gram, Kolhydrater 36 gram, Fibrer 7 gram

Källa & bild: Icakuriren

Inga kommentarer: