söndag 5 april 2015

Kom igång med träningen


Artikeln som länken går till handlar om att komma igång med träningen efter sommaren...men den passar när som helst för de som behöver en kickstart och lite motivation för att komma igång.

Lycka till!

  1. Sätt inte för höga krav på dig själv och din träning. Många som vill komma igång efter ledighet sätter orimliga mål om att man ska träna upp mot flera gånger per dag. Sätt istället rimliga krav på att du exempelvis ska träna 2 gånger i veckan så kan du hålla en kontinuitet i träningen. Blir det fler pass är än ditt mål är detta bara något positivt.
  2. Träna det som du tycker är roligt. Tycker du exempelvis att det är roligt med dans och inte alls roligt att löpa, kör på dans. Den bästa träningen är den som blir av.
  3. Prova på gruppträning. På Actic har vi ett brett gruppträningsutbud och vårt mål är att det ska finnas något som passar alla. Prova dig fram bland de olika klasserna tills du hittar det som passar dig.
  4. Träna med en personlig tränare. Har du svårt att få träningen att bli av samt att ta ut dig när du tränar själv. Prova på att träna med en personlig tränare. Detta gör att du vet att träningen blir av och att du får ut maximalt av din träning.
  5. Träna med en kompis. Om man är två är det inte lika lätt att hoppa över att träna i sista sekund. Ett tips är att bestämma fasta dagar och tider så ni kan planera utefter detta.
  6. Kom in och prata med oss som jobbar på anläggningarna. Vårt jobb är att inspirera er till att börja träna. Du kan därför få hjälp att lägga upp ett träningspass i form av en instruktion eller få lite tips och råd hur du ska komma igång.
  7. Hitta de tider som passar din träning bäst. Kanske vill du ha träningen gjord när du kommer hem från jobbet och därför passar det dig bäst att träna på morgonen eller lunchen.
  8. Se till att äta ordentligt med regelbundenhet och goda livsmedel under dagen så vi har energi i kroppen när vi tränar. Var även noga med att dricka ordentligt med vatten så minskar du risken för vätskebrist.
  9. Ta hand om dig själv. Även om man känner sig trött och inte har någon motivation till träning brukar man alltid känna sig pigg efter ett träningspass. Det viktigaste du har är din hälsa så ta hand om den.
  10. Sätt upp smarta mål. Ett exempel på vad du kan mäta relaterat till ”öka min uthållighet” kan vara ”springa 10km under 55 min. Givet att du i dagsläget exempelvis springer 10 km på 60 min.
Källa & bild: Actic

Inga kommentarer: