måndag 15 mars 2010

Scones utan smör



Ingredienser - 2 st
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kesella 1%
  • ½ dl vatten

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna.
  3. Häll i kesella och vatten och rör ihop, den blir lite kladdig.
  4. Blöt händerna lite om degen är för kladdig. Dela i två delar och platta ut till två kakor, skär ett kryss på varje.
  5. Grädda i ca 10 minuter, håll lite koll de sista minuterna.

Energi per kaka: 355 kcal protein 16,5g, fett 2g, kolhydrater 66,5g, fibrer 2,5g.

Källa: Mina egna små förändringar på ett recept jag hittade här




1 kommentar:

Anonym sa...

Det blir kruttorrt på den mängden vätska, har du provat själv?