söndag 28 mars 2010

Pumpapaj


Ingredienser - ca 6 portioner

Botten:
  • 10 fettfattiga vaniljkex
  • 50 g pumpakärnor
  • 1 msk pumpakärneolja
  • 1 msk akaciahonung

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 100 g råsocker
  • 50 g akaciahonung
  • 1 hel vaniljstång
  • 250 g pumpa
  • 150 g kesella
  • 1 tsk färskriven ingefära
  • 1 tsk riven muskotnöt
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm havssalt


Kräm:

  • 200 g kesella
  • Korn från en halv vaniljstång


Tillagning
  1. Hacka kex och pumpakärnor noga, blanda det med pumpaolja och akaciahonung och pressa ner det i botten av en pajform.
  2. Förgrädda i ugnen på 200 grader i 5 minuter.
  3. Vispa äggen hårt tillsammans med råsocker, akaciahonung och vaniljkorn från vaniljstången.
  4. Gör pumpamos genom att koka pumpakött i små tärningar mjukt i ca 15 minuter.
  5. Kyl av och mosa pumpan med en gaffel.
  6. Blanda pumpamos, kesella och kryddor i äggmassan och häll över fyllningen i pajformen. Grädda pajen i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.
  7. Rör en kall kräm av kesella och vaniljkorn och ät den till.


Energi per person: 246 kcal Protein: 9,3 g Fett: 8,3 g Kolhydrater: 32,7 g Fibrer: 1,0 g

Källa & bild: IForm

Inga kommentarer: