onsdag 24 mars 2010

Äggcocotte




Ingredienser - 4 portioner
  • 4 ägg
  • 1 msk smör eller margarin till formarna
  • 6 msk riven ost, t ex Grevé, 17%
  • 100 g smältost
  • 4 msk mellanmjölk
  • 4 msk matlagningsgrädde
  • salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk klippt gräslök

Tillagning

  1. Smörj 4 små portionsformar och strö i hälften av den rivna osten.
  2. Rör ut smältosten med mjölk och grädde. Smaksätt med salt, vitpeppar och gräslök.
  3. Knäck 1 ägg i varje form. Fördela ostblandningen över äggen. Strö över resten av den rivna osten.
  4. Grädda cocotterna i 225°C, ca 10 min. Äggen ska vara löskokta och osten gyllenbrun. Strö över lite gräslök och servera genast.

Näringsvärde per portion 235 kcal Kolhydrater 3g Protein 15g Fett 18g Fibrer 0g

Källa & bild: Impoline

Inga kommentarer: