tisdag 2 mars 2010

Kycklingbiffar med ljummen zuccinisallad

Ingredienser - 4 portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 3/4 tsk salt + 1 krm peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 2 zucchini (ca 600 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 ask körsbärstomater (250 g)
  • 1 krm salt + 1 krm peppar
  • 2 dl strimlad rucola

Tillagning

  1. Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Forma 8 biffar, vänd i vetemjöl. Stek biffarna i smör ca 10 min.
  2. Skiva zucchinin, pensla med 1 msk olja och stek ca 1 min på varje sida.
  3. Blanda 1 msk olja, citronjuice, rivet citronskal, tomater i kvartar och rucola i en skål. Salta och peppra. Lägg allt över zucchinin. Servera med biffarna.

ENERGI PER PORTION 290 kcal

Källa & bild: Lagalätt

Inga kommentarer: