lördag 27 mars 2010

Majspannkakor med tomatsalsa



Ingredienser - 1 person
  • 30 g mjöl
  • ¼ tsk bakpulver
  • ½ dl lättmjölk
  • 100 g fryst majs
  • ½ ägg
  • ½ dl persilja
  • Lite olja

Salsa:

  • ¼ avokado
  • 1 salladslök
  • 2 tomater
  • Lite citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Röd chili

Tillagning

  1. Blanda mjöl och bakpulver och häll i mjölken medan du vispar.
  2. När det är ordentligt blandat rör du ner majs, vispat ägg och hackad persilja, och steker pannkakorna i en teflonpanna penslad med 2 droppar olja.
  3. Gör sedan en grov salsa av avokado i små bitar, hackad salladslök, tomater i mindre bitar och smaka av med citron, salt och peppar och lite hackad chili.
  4. Servera pannkakorna i en liten hög och lägg salsan över.


Näringsinnehåll per portion: 380 kcal Fett: 10 g Protein: 14 g Kolhydrater: 63 g Fibrer: 9 g

Källa & bild: IForm

Inga kommentarer: