tisdag 30 mars 2010

Banan och ananasmuffins


Ingredienser - 6st
  • 2 st ägg
  • 4 msk socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 dl Turkisk Yoghurt
  • 1 st mosad banan
  • 2 skiva ananasskivor i fina bitar
  • 25 gram grovt riven mandelmassa

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, fiberhavregryn (eller vanlig havregryn)och bakpulver i en skål.
  2. Tillsätt blandningen samt turkisk yoghurt till äggsmeten. Blanda.
  3. Fördela smeten i 6 stora muffinsformar (se bilden) eller 12 vanliga muffinsformar.
  4. Använd dubbla formar annars rinner smeten gärna ut.
  5. Blanda banan och ananas på en tallrik.
  6. Fördela frukten på muffinsen. Strö på riven mandelmassa.
  7. Grädda muffinsen i 200 grader i 10-15 minuter.

Energi per porion: 213 kcal

Källa & bild: Aftonbladet

Inga kommentarer: