fredag 5 mars 2010

Krämig ratatouille

Ingredienser - 4 portioner
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 aubergine (350 g)
  • 1 zucchini (300 g)
  • 1 burk körsbärtomater (400 g)
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk + 2 krm salt
  • 2 krm + 1 krm svartpeppar
  • 150 g getost
  • 2 dl mild ajvar relish
  • 1 kruka basilika, grovt hackad
  • ½ kruka oregano
  • 1 msk balsamvinäger

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär aubergine och zucchini i grova bitar. Lägg i en ugnssäker form. Vänd ner tomater, olivolja, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Rosta i ugn 25–30 min.
  3. Skär bort kanten och smula ner getosten i grönsakerna. Blanda i ajvar och örter. Smaka av med salt, peppar och balsamvinäger.

Näring/portion: 305 kcal, 20 g fett, 14 g protein, 17 g kolhydrater

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: