- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 aubergine (350 g)
- 1 zucchini (300 g)
- 1 burk körsbärtomater (400 g)
- 2 msk olivolja
- ½ tsk + 2 krm salt
- 2 krm + 1 krm svartpeppar
- 150 g getost
- 2 dl mild ajvar relish
- 1 kruka basilika, grovt hackad
- ½ kruka oregano
- 1 msk balsamvinäger
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skär aubergine och zucchini i grova bitar. Lägg i en ugnssäker form. Vänd ner tomater, olivolja, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Rosta i ugn 25–30 min.
- Skär bort kanten och smula ner getosten i grönsakerna. Blanda i ajvar och örter. Smaka av med salt, peppar och balsamvinäger.
Näring/portion: 305 kcal, 20 g fett, 14 g protein, 17 g kolhydrater
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar