lördag 13 mars 2010

Rostade rotfrukschips i ugn


Ingredienser - 2 portioner

  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 rödbetor
  • 1 bit rotselleri

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på ca 175 grader.
  2. Skala rotfrukterna, fortsätt sen att göra strimlor eller skär tunna skivor med kniv.
  3. Lägg strimlorna/skivorna på smörpapper på en plåt.
  4. Rosta i ugnen cirka 20 -25 minuter, titta till dem lite nu och då så det inte bränns vid.
  5. Lägg sedan chipsen i en skål och spraya på olja och salta efter smak.
  6. Man kan också krydda med spiskummin eller curry.

Energi per portion: 107 kcal fett 1 g, protein 3 g, kolhydrater 21 g

Källa & bild: sund.nu

1 kommentar:

hanna sa...

tänkte bara höra vad du anser skulle vara en bra frukost respektive kvällsmat? just nu äter jag lite a-fil med blåbär och kiwi i ibland havregrynsgröt med blåbär, kvällsmaten är blandad grönt te med en nyttig macka och keso med frukt. skulle jätte gärna höra vad du tycker skulle passa att äta :)