12 dl vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 1-2 st finhackade starka röda chillifrukter 1-2 st lime, saften av 1-2 msk Soya av god Thai-typ (tex Healthy boy brand) (lite riven färsk ingefära om du gillar det) 1 burk färdigkokt matvete (typ Zeta) 600g Savoykål i stora strimlor
Koka ihop allt utom kål och vete. Smaka dig fram till lagom mycket chilli/lime/soya. Det skall vara starkt syrligt och mustigt i överkant eftersom vete och kål sedan spär smaken lite. När det smakar bra tillsätt Matvete och Savoykål. Koka några minuter. Kålen skall vara al dente när det är klart -inte slak.
Tar högst 5 minuter att laga och smakar smarrigt!
Om du vill ha mer protein eller kalorier kan du lägga till ett ägg per portion, antingen vispar du dem och ringlar i soppan innan den är klar eller serverar i kokta halvor i den färdiga soppan.
Näringsvärde utan ägg per portion: Kcal 216 Protein 7,1g Kolhydrater 42,5g Fett 0,4g
Tillägg för ett ägg per portion: Kcal 77 Protein 6,9g Kolhydrater 0g Fett 5,6g
5 kommentarer:
Då får jag så lov att nämna min syndiga, men ack så goda favorit; vin. Kokar det mesta med en skvätt vin - och hej vad smaklökarna jublar! :-)
Kram
svårt o välja just en sak, men en klar favorit ingrediens är trots allt vitlök det är så gott i både soppor och såser (:
Het Savoysoppa, 4 portioner
12 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1-2 st finhackade starka röda chillifrukter
1-2 st lime, saften av
1-2 msk Soya av god Thai-typ (tex Healthy boy brand)
(lite riven färsk ingefära om du gillar det)
1 burk färdigkokt matvete (typ Zeta)
600g Savoykål i stora strimlor
Koka ihop allt utom kål och vete. Smaka dig fram till lagom mycket chilli/lime/soya. Det skall vara starkt syrligt och mustigt i överkant eftersom vete och kål sedan spär smaken lite. När det smakar bra tillsätt Matvete och Savoykål. Koka några minuter. Kålen skall vara al dente när det är klart -inte slak.
Tar högst 5 minuter att laga och smakar smarrigt!
Om du vill ha mer protein eller kalorier kan du lägga till ett ägg per portion, antingen vispar du dem och ringlar i soppan innan den är klar eller serverar i kokta halvor i den färdiga soppan.
Näringsvärde utan ägg per portion:
Kcal 216
Protein 7,1g
Kolhydrater 42,5g
Fett 0,4g
Tillägg för ett ägg per portion:
Kcal 77
Protein 6,9g
Kolhydrater 0g
Fett 5,6g
Kvarg!
Kelda toscansk tomatsoppa toppat med en örtkryddad, fräst blandning av vitlök, färska champinjoner, rödlök, majs och paprika. Riven parmesan att strö över! Mums! Gärna vitlöksbröd till.
Skicka en kommentar