lördag 6 februari 2010

Fiskburgare med ishavsrom




Ingredienser - 4 portioner
  • 400 gram torskfilé, kolja eller liknande
  • 1 st lätt uppvispat ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk margarin
  • 8 st salladsblad
  • 200 gram tomater i skivor
  • 200 gram gurka i skivor
  • 50 gram skivad röd lök
  • 8 skiva osötat fullkornsbröd (av dansk typ)
  • 2 dl kesella 10 %
  • 100 gram ishavsrom
  • 3 msk finklippt gräslök
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Skär fisken i 4 portionsbitar.Vänd filéerna i först ägg och sedan ströbröd.
  2. Stek fisken på medeltemperatur i margarin i en stekpanna. Salta.
  3. Lägg fisk, salladsblad, tomat, gurka och rödlök mellan brödskivorna.
  4. Blanda ingredienserna till dressingen; kesella, ishavsrom, gräslök, salt och peppar.
  5. Ät och njut

Energi per portion: 384 kcal

Källa: Aftonbladet

Bild: alltommat

Inga kommentarer: