onsdag 24 februari 2010

Läcker hallonpaj


Ingredienser - 8 bitar

Pajdeg:
  • 175 g digestivekex
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 tsk malen kanel


Fyllning:

  • 200 g mager färskost, t ex lätt philadelphiaost
  • 1,5 dl lättyoghurt med hallon
  • 2 msk koncentererad svartvinbärssaft
  • 1,5 dl mellangrädde
  • 5 dl (250 g) färska hallon

Tillagning

  1. Krossa digestivekexen och blanda dem med kanel. Smält matfettet och arbeta samman med kexsmulorna. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter. Låt stelna i kylen i 30 min.
  2. Fyllningen: rör samman färskost, yoghurt och svartvinbärssaft till en jämn kräm. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i ostblandningen.
  3. Lägg 3,5 dl av hallonen i pajskalet och bred ostkrämen ovanpå. Ställ formen i kylskåpet i 1 tim.
  4. Gör de frostade myntabladen under tiden (se beskrivning nedan). Garnera pajen med extra hallon och pudra florsocker över. Garnera med myntabladen och servera.


Näringsvärde per bit 266 kcal Kolhydrater 20g Protein 5g Fett 19g Fibrer 3g



Källa & bild: IMPonline

1 kommentar:

Veroniquehttp://www.improveme.se/veronique sa...

Vilken fin blogg du har! Ta gärna en titt på min med, om du har tid :)