lördag 6 februari 2010

Bullar med All-Bran flakes




Ingredienser - 12 bullar
  • 25 g jäst
  • 1 dl vatten (37°C)
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5–1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 4 dl All-Bran flakes + krossade flingor till garneringen
  • ca 8–9 dl vetemjöl, gärna special
  • ägg till pensling

Tillagning


  1. Smula jästen i en bunke. Häll 1 dl fingervarmt vatten i bunken och lös upp jästen. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en smidig deg. Ta inte allt mjölet från början utan arbeta in efter hand. Spara lite mjöl till utbakningen.
  2. Låt degen jäsa under duk 30 min. Baka ut 12 bullar, täck med en bakhandduk och låt jäsa i kylskåpet över natten.
  3. Värm ugnen till 225°C. Ta fram bullarna och låt dem jäsa ytterligare 30 min i rumstemperatur.
  4. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite krossade All-Bran flakes. Grädda ca 10–12 min i mitten av ugnen.

Tips


Bullarna kan garneras med i stort sett vad man vill. Några goda förslag är förutom flingor att du strör över riven ost efter halva gräddningstiden. Andra förslag är frön av olika slag t ex vallmo- eller sesamfrön eller varför inte solroskärnor. Det är också gott att pensla bullarna med en blandning av sirap och vatten och sedan strö över hackade nötter.


Näringsvärde per bulle 173 kcal Kolhydrater 34g Protein 5g Fett 2g Fibrer 3g

Källa & bild: impoline

Inga kommentarer: