torsdag 11 februari 2010

Chili sin carne


Ingredienser - 4 portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk malet bryggkaffe
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk kidneybönor, 400 g
  • 1 burk vita bönor, 400 g
  • 2 burkar krossade tomater, á 400 g
  • salt och svartpeppar
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 knippe timjan
  • 1 kvist persilja

Tillagning

  1. Hacka lök, vitlök, zucchini och paprika.
  2. Fräs grönsaker, kryddor och kaffe gyllenbrunt i olivolja.
  3. Tillsätt bönor och krossade tomater och låt sjuda 5 minuter.
  4. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
  5. Repa timjan och finhacka persilja och strö över före servering.

Energi per portion: 327 kcal Fett 38,7 g, protein 71 g, kolhydrater 169 g.

Källa & bild: sund.nu

Inga kommentarer: