lördag 21 juli 2012

Ugnsbakade päron med kokossocker och macadamianöt ost




Ingredienser till 6 portioner:
  • 3 stora mogna päron
  • ca 40 g smör, minilätta (valfritt)
  • vatten
Strösselblandning:
  • 15 g kokossocker, raw (ger en underbart god smak här) alt rårörsocker
  • malen kardemumma & kanel
  • Rivet citronskal
Toppingförslag:
  • En kula hemmagjord macadamianöt ost naturell
  • Apelsinglass eller vispgrädde
  • Lätt kesella/creme fraische med lite hemmagjord müsli/nötströssel över.
Tillagning:
  1. Först skalar jag päronen med en vanlig skalare (går veldigt snabbt & smidigt), halverar dem och gräver ut kärnan med en sked. Så placerar jag päronhalvorna i en lättsmord eldfast form och häller några deciliter vatten i botten av formen.. och fördelar till slut en liten klick smör i gropen av varje päronhalva.
  2. Vidare blandar jag kokossockret, kardemumma och kanel och strösslar blandningen över päronen och formen (så att lite strössel hamnar i vattnet = söt päronsky) och drysslar lite rivet citronskal över till slut. Gräddas i ugnen på ca 180 °C i kring 40 minuter ..tick tack.. tick tack..
  3. När päronen är riktigt mjuka tas de ur ugnen och får svalka sig något. Lagom ljumna klickade vi på lite nötost och apelsinglass (for my boys) och ösade över lite sky från eldfastformen –



Ugnsbakad päronhalva med en kula macadamianöt ost:105 kcaKolhydrater 14 g - Protein: 1,19 g – Fett: 4,62  g
Källa & bild: Lissfit

1 kommentar:

Mika sa...

Denna blogg verkar trevlig och fylld med trevliga recept som jag ska testa.

Tack!