torsdag 12 juli 2012

Ugnspannkaka med päron och ingefära

Ugnspannkaka med päron och ingefära



Ingredienser - 10-12 bitar

  • 3 dl fullkornsvetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 päron
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ dl mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. 
  2. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en jämn smet. 
  3. Vispa i resten av mjölken, äggen och saltet. Kärna ur och skär päronen i tunna skivor.
  4. Häll smeten i en smord långpanna. Lägg i päronskivorna. Strö över ingefära och mandelspån. 
  5. Grädda pannkakan i mitten av ugnen 20-25 min. 
  6. Servera den genast eller låt den kallna och skär den i bitar. 
Näringsvärden per bit:
Energi 140 kcal
Protein 6 g
Kolhydrat 19 g
Fett 4 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: